Menu

Alle ballen in de lucht houden en toch netjes en harmonieus scheiden. Hoe doe je dat?

30 augustus, 2018  |  Blog

De vakantie voorbij? Balans opgemaakt? De kogel is door de kerk. Jullie gaan uit elkaar.
Hoe houd je dan alle ballen in de lucht én kun je toch ook netjes en harmonieus scheiden. Met de juiste hulp lukt dat!

Er is niet één scheiding hetzelfde. Uit elkaar gaan betekent: er komt veel op je af. Voor menigeen een reden de beslissing uit te stellen. Maar helaas in dit opzicht geldt niet “van uitstel komt afstel”. De beslissing om uit elkaar te gaan komt nooit uit. Soms is het nog wel even uitstellen en wachten op… vul zelf maar in. Het is bijna Kerstmis, of dat ene andere (vrijstaande)huis, die verbouwing, die andere baan, of toch nog een (laatste) ….

En dan ineens gebeurt het tijdens een vakantie. “Twijfel” maakt plaats voor ‘zeker weten”. Het hoge woord komt eruit. In één klap staat de wereld op zijn kop. Deels. Want de wereld draait na de eerste schok – je omgeving biedt eventjes een luisterend oor – ook gewoon door. Er wordt in deze turbulente periode – als toekomstig ex-partner en als ouder, maar ook als zoon of dochter van, en niet te vergeten tijdens je werk – heel wat van je gevraagd. Als er zoveel belangen spelen, hoe houd je dan focus op je eigenlijke wens de relatie met je ex netjes en harmonieus af te ronden? Wie of wat kan je daarbij helpen?

In 1991 ben ik zelf gescheiden. Mijn scheiding zou voor mij en mijn ex-partner met een professionele rots in de branding beter zijn verlopen. Daar ben ik zeker van. Wat wij nodig hadden was iemand die ons eerlijke – onpartijdige – feedback gaf en ons inzicht en overzicht bood op emotioneel, financieel en juridisch vlak. Die door een rustige inbreng het evenwicht in onze belangen bewaakte waardoor wij de ruimte zouden hebben gekregen om – ondanks alle hectiek en heftige emoties – te ontdekken wat voor ons “passende oplossingen” zouden zijn geweest. Die ervaring neem ik nu mee in mijn werk als mediator.

hosted and maintained by: Admiraal IT Services