Menu

Mediation

 
Met mediation gaat u onder deskundige begeleiding van C’est D’accord stap voor stap weer met elkaar in gesprek. Samen bepaalt u de uitkomst van het conflict. U houdt zelf de regie en kunt stoppen wanneer u wilt, in elke fase van het traject. Een geslaagde mediation krijgt het C’est D’accord zegel. Een mediation is voor C’est D’accord pas geslaagd als u kunt zeggen ‘het is goed zo’ en weer verder kunt, zodat u uw aandacht weer kunt richten op andere en positieve zaken.

Conflict eren

Bij C’est D’accord staat het conflict centraal. In plaats van ervan weg te gaan, gaan we ernaartoe! Door aandacht te geven aan het conflict en het conflict te eren ontstaat er een mogelijkheid om het conflict op positieve wijze op te lossen. Er ontstaat duidelijkheid en daardoor bewustzijn waar het nu echt om gaat. Pas dan ontstaat er ruimte voor beweging, oftewel ruimte om echt het gesprek met elkaar aan te gaan. C’est D’accord begeleidt u van debat naar dialoog. Eenmaal in gesprek met elkaar over dat waar het echt om gaat, wordt duidelijk of u de relatie anders kunt voortzetten. Of dat het wellicht beter is om de relatie op een waardige wijze te beëindigen. Uiteindelijk brengt ook dat u beiden weer verder.

Aanpak

Een mediator is onpartijdig, onafhankelijk en neutraal. Jacqueline van Gessel – Galle, MfN-registermediator en eigenaresse van C’est D’accord: “Ik ben er voor de één en ik ben er voor de ander en heb geen belang bij de uitkomst van de mediation. Vanuit een neutrale setting, bijvoorbeeld bij mij thuis, begeleid ik u om op een respectvolle en waardige wijze het conflict aan te gaan. Met veel persoonlijke aandacht en focus op de menselijke maat. Ik geef u inzicht in waar het conflict nu daadwerkelijk om gaat en breng op doortastende wijze verheldering in belangen en situaties. Daarbij bekijken we samen vanuit diverse invalshoeken het probleem en help ik bij het zoeken naar oplossingsrichtingen. “

Klik hieronder voor meer informatie over mediation bij C'est D'accord


Waarom mediation?

 
Een mediator is onpartijdig, onafhankelijk en neutraal. Jacqueline van Gessel - Galle, MfN-registermediator en eigenaresse van C’est D’accord: “Als u er samen niet uitkomt, is de gang naar een advocaat en vervolgens de rechter een logisch vervolg. U bent boos en ziet even geen andere uitweg. Vanuit onmacht neemt u op de koop toe dat u de uitkomst daarmee uit handen geeft. Even neemt een ander de regie en bent u van het probleem verlost.
Maar voor hoelang?”

De 10 voordelen van mediation


“Soms is een conflict niet geschikt voor mediation. Veel vaker dan gedacht ook wél. Mediation is in opkomst. Het is een moderne en verantwoorde wijze om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor uw eigen situatie en het conflict samen en duurzaam op te lossen. Om die reden zet ik de 10 voordelen van mediation voor u
nog eens op een rij:

1.

In een driegesprek tussen u en uw conflictpartner vloeit de spanning ook naar mij als neutrale procesbegeleider. Dat is een pluspunt ten opzichte van de oude situatie.

2.

U krijgt beiden eindelijk de gelegenheid om uw verhaal eens onafgebroken te vertellen. De ander luistert.

3.

Ik ben neutraal en er wordt door mij onbevooroordeeld naar u geluisterd.

4.

Naar aanleiding van uw verhaal worden door mij open vragen gesteld, zodat duidelijk kan worden waar het nu echt om gaat.

5.

Het probleem wordt helder. In plaats van tegenover elkaar, staat u naast elkaar en wordt het probleem door middel van dialoog, in plaats van debat, met u samen vanuit verschillende invalshoeken benaderd.

6.

Het wordt duidelijk of, en zo ja, welke oplossing er voor u beiden aanwezig is.

7.

U wilt beiden verder met uw leven en wilt beiden het conflict graag achter u laten.

8.

U gunt uzelf en de ander een eerlijke kans om het samen op te lossen in plaats van via een gerechtelijke procedure.

9.

Om het conflict achter u te laten is van belang dat u zelf grip heeft kunnen houden op de situatie en de uitkomst mede heeft kunnen bepalen.

10.

Het alternatief is een lange, kostbare, juridische, stressvolle procedure met als resultaat dat u beiden geen grip meer heeft op de uitkomst.

 

Het resultaat


Met mediation van C’est D’accord gaat u deskundig 'conflict eren'. Na afloop kunt u tegen uzelf zeggen dat u er echt alles aan gedaan heeft. Het is een natuurwet dat u zich beter voelt om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor uw situatie. Het resultaat is dat u het conflict sneller en duurzaam achter u kunt laten. Als u dit belangrijk vindt, bent u voor mediation bij C’est D’accord aan het goede adres.”


Wat kost mediation?


Wat kost mediation?

Jacqueline is een Raad voor de Rechtsbijstand bevoegde mediator. Daardoor kunt u, afhankelijk van het conflict en uw inkomen, in aanmerking komen voor gesubsidieerde mediation. Dit kan betekenen dat u voor het volledige mediationtraject per partij alleen de eigen bijdrage van € 53,- of € 105,- hoeft te betalen. Kijk voor meer informatie op www.rvr.org ..

Wat kost niet gesubsidieerde mediation of mediation voor organisaties?

Bent u een zakelijke cliënt of komt u niet in aanmerking voor een gesubsidieerde mediation? Dan betaalt u voor echtscheidingsbemiddeling € 150,- per uur excl. BTW, voor zakelijke en overige mediations € 165,- per uur excl. BTW.

C’est D’accord Mediationpakket

Wilt u meer zekerheid qua kosten? Dan is het C’est D’ Mediationpakket wellicht iets voor u. Met het C’est D’accord Mediationpakket weet u altijd waar u aan toe bent. U betaalt een nader overeen te komen bedrag voor de gehele mediation. De prijs is afhankelijk van de aard en complexiteit van de mediation.

Kostenverdeling

Meestal komt u met uw conflict partner overeen om de kosten samen te delen. De uurprijs/pakketprijs kunt u dan door twee delen. Bij arbeidskwesties betaalt de werkgever veelal de kosten van de mediation.

Contact mediation

Wilt u weten of mediation ook iets voor uw situatie kan betekenen? Bel dan naar Jacqueline van Gessel: 06 - 22809537. Of stuur een email naar contact@cestdaccord.nl voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Wellicht brengt het u weer een stapje dichterbij om er samen uit te komen.

hosted and maintained by: Admiraal IT Services