Menu

Stap 1 de oplossing van uw conflict: moed verzamelen!

4 mei, 2015  |  Blog

Stap 1 naar de oplossing van uw conflict: moed verzamelen! 

Herkenning?

Je wilt iets graag en toch doe je het niet. In plaats daarvan blijf je het maar uitstellen. Voor mij was dit bijvoorbeeld het geval met zoiets eenvoudigs als het schrijven van dit blog. Voor de een misschien “peanuts” maar voor mij een hele “berg”. Ik wil bloggen omdat het mij helpt meer mensen “in conflict” te bereiken. Daarnaast wil ik de boodschap “doe er iets aan” uitdragen en bovendien delen hoe je dat kunt realiseren. Via een blog bereik ik eerder “velen” en doe ik bovendien mee in een wereld die online marketing, google en internet heet. Win- win dus. Desondanks zie ik er erg tegen op. Want wat als ik je met deze blog niet kan boeien? In plaats van “winst”, leid ik dan “verlies”. Herken je dit? Toch heb ook ik in het verleden wel voor hetere vuren gestaan dan het schrijven van een blog. Hoe is het me gelukt om deze “verlamming” te overwinnen en in actie te komen?

Deze ervaring wil ik graag met deze blog met je delen. Want misschien zit ook jij nu op dit moment in een moeilijke situatie. En is het ook voor jou lastig, omdat je niet weet hoe je de stap moet maken. De stap naar een oplossing. Hoe pak je dit aan?

Wikken en wegen

Wat is er eigenlijk aan de hand? Bijvoorbeeld in geval van een probleem met de buurman, je relatie, werkgever of met je zakenpartner. Daar zit je mee. Het leidt af en houd je bezig! Even afgezien van het feit dat het natuurlijk zonde is van je tijd, creëert het spanning waar je graag vanaf wil. Uit eigen ervaring weet ik dat er eigenlijk niets moeilijker is dan het zetten van de eerste stap. Ruzie is nooit leuk. Niemand heeft zin in ruzie en toch lijkt het soms makkelijker om het maar zo te laten.

Wat maakt dat je blijft wikken en wegen?

Goed nieuws

Je bent al op weg naar een oplossing. Anders was je niet op deze site en blog terecht gekomen.

Moed

In het filmpje zeg ik “je moet iets aan de situatie doen, anders gaat het ten koste van je gezondheid’. Maar ja, je ‘moet’ natuurlijk niets. Eigenlijk gaat het om ‘moed met een d’. Simpel gezegd heb je deze moed nodig omdat je door angst en onzekerheid geleid wordt. Gedachten als “schiet ik niet tekort als ik het niet zelf kan oplossen?”, en “wat zullen anderen ervan denken?”, belemmeren je. Diep van binnen weet je: ik moet er iets aan doen!

Overwinnen

Hoewel je al op weg bent, blijft het moeilijkste om over die onzichtbare grens te stappen. Je angst overwinnen. Hoe doe je dat? Dat vraagt om moed. De eerste stap om je angst te overwinnen is “moed verzamelen”. Dat brengt je naar de beslissing het probleem aan te pakken en het zet je in de goede richting. Het is een essentieel begin. Moed verzamelen is echt je eerste stap naar een oplossing van je conflict.

Resultaat

Ik wilde graag bloggen. Na lang uitstellen, wikken en wegen, heb ik moed verzameld. Dit eerste blog is nu online. De moed heeft het gewonnen van de angst. En ik kan u zeggen, het voelt goed. Nu u nog!

hosted and maintained by: Admiraal IT Services